Tavalliset kysymykset

Wartner jäädytyshoidosta

Miten Wartner jäädytyshoito toimii?
Wartner jäädytyshoito toimii samalla tavalla kuin lääkärien käyttämä jäädytysmenetelmä. Vaahtomuovinen hoitokärki painetaan jäädytysnesteeseen ja tämän jälkeen hoitokärki painetaan syylää vasten 20 tai 40 sekuntia.  Jäädytyksen jälkeen, syylä irtoaa itsekseen 10-14 päivän kuluttua.  Wartner jäädytyshoito ei ole ympäristölle vahingollinen. VAIHE 1
Pidä vaahtomuovikärjen sinistä päätä peukalon ja etusormen välissä ja purista se kokoon, jolloin kärjessä oleva pieni aukko avautuu. Työnnä vaahtomuovikärjen aukko muovipidikkeen tapin pohjaan asti.
VAIHE 2
Pidä suihkepullo pystyasennossa ja suuntaa se poispäin itsestäsi ja lämmön-tai sähkönlähteistä. Kiinnitä muovipidike vaahtomuovikärkineen suihkepullon yläosassa olevaan venttiiliin niin syvälle, että vaahtomuovipää häviää näkyvistä. Pidä kiinni suihkepullon pohjasta ja paina toisella kädellä muovipidikettä alaspäin vähintään 3 sekuntia. Kuulet suhisevan äänen. Irrota vaahtomuovikärkeen kiinnitetty muovipidike venttiilistä. Vaahtomuovikärki on nyt vettynyt kylmästä nesteestä, joka höyrystyy näkyvästi. Tiivistynyt neste on vaaratonta.
VAIHE 3
Kun vaahtomuovikärki on kastunut jäisestä nesteestä, odota 20 sekuntia ennen kuin painat vaahtomuovikärjen iholle. Tämä lisää lämpötilan laskeutumista ja parantaa Wartner® tehoa.
VAIHE 4
Kun olet odottanut 20 sekuntia, paina vaahtomuovikärki syylää vasten: Paina vaahtomuovikärkeä 20 sekuntia käsisyylää vasten ja 40 jalkasyylää vasten. Varmista, että vaahtomuovikärki peittää tarkalleen hoidettavan alueen. Vaahtomuovikärkeä saa painaa syylää vasten vain yllä ilmoitetun ajan. Tunnet hieman pistelevää kipua jäädytyksen seurauksena. Kun olet käsitellyt syylän, odota 2 minuuttia ja irrota vaahtomuovikärki muovipidikkeestä paperinenäliinan avulla. Heitä vaahtomuovikärki pois käytön jälkeen. Älä käytä samaa vaahtomuovikärkeä uudelleen äläkä koske muovipidikkeen tappiin paljain sormin. Näin vältyt ihoon tarttuvalta syylävirukselta.
 

2 LISÄVAIHETTA Jalkasyylien käsittelyyn

ENNEN KÄSITTELYÄ Liota jalkaa lämpimässä vedessä 5 minuuttia.  Hio jalkaviilalla kovettunutta aluetta syylän ympäriltä, jotta syylä tulee hyvin näkyviin. VAIHEET 1-4
Katso yllä. Toista samat vaiheet kuin käsisyylien käsittelyssä.
VAIHE 5
Kun vaahtomuovikärkeä on painettu 40 sekuntia syylää vasten, alueella voi tuntua lievää kipua kun sille varataan painoa. Kipua voi helpottaa käyttämällä painetta vähentävää laastaria hoidetulla alueella. Voit hankkia painetta vähentäviä laastareita apteekista, ne eivät sisälly pakkaukseen.
Onko Wartner jäädytyshoito kivulias?
Ihon jäädytys voi tuntua hieman kivuliaalta ja pistelevältä. Se menee kuitenkin nopeasti ohi ja syylän alle muodostuu pieni rakkula.   Onko Wartner jäädytyshoito turvallinen Kyllä, Wartner jäädytyshoito on turvallinen, kun luet käyttöohjeet tarkkaan ja noudatat ohjeita. Emme suosittele Wartner jäädytyshoitoa alle 4-vuotiaille lapsille. Wartner jäädytyshoitoon CE-merkitty, lääketekninen tuote luokka II A ja täyttää EU:n vallitsevat suositukset (Neuvoston direktiivi 93/42/EEG). Se on tutkijoiden ja lääketieteellisten asiantuntijoiden testaama ja sen on todettu olevan turvallinen syylienhoitotuote: ” Wartner jäädytyshoito täyttää kaikki kuluttajan turvallisuutta koskevat lain vaatimukset “. J Sleumer – Laboratoriechef, Eurofill – Zaandam, Hollanti. Ihotautilääkärit vahvistavat Wartner jäädytyshoidon turvallisuuden: ” Wartner jäädytyshoidon teho on verrattavissa klassisiin menetelmiin (lääkäreiden käyttämä nestetyppihoito) ja jäädytysteho on samankaltainen kuin nestetypellä, ehkä hieman hitaampi (20 sekunnin hoitoaika 3 sekunnin sijasta), mikä on mielestäni turvallisempi eikä niin kivulias” Dr J M Gray, ihotautilääkäri – Pariisi, Ranska. “Asiantuntijat tarkoittavat, että Wartner jäädytyshoitoa voi myydä reseptivapaasti ja asiakkaat voivat itse käyttää jäädytysmenetelmää kotona. ” Dr I H Boersma – Ihotautilääkäri – Albert Schweizersjukhuset – Zwijndrecht, Hollanti.
Milloin Wartner jäädytyshoitoa ei tulisi käyttää?
Wartner jäädytyshoitoa ei tule käyttää: Kasvoilla tai sukuelimillä oleviin syyliin. Ärsyyntyneelle tai tulehtuneelle iholle. Älä käytä myöskään punoittavalle tai tulehtuneelta vaikuttavalle iholle, joka esim. kutiaa tai on turvonnut. Älä käytä karvojen peittämälle alueella, syntymämerkkeihin, tummiin ihomuutoksiin, pigmenttihäiriöihin tai muihin ihomuutoksiin. Wartner jäädytyshoitoa ei tule käyttää alle 4-vuotiaille lapsille.
Miten kylmää Wartner jäädytyshoito on?
Wartner jäädytyshoito jäädyttää syylän -50° asteeseen, joka on matalin lämpötila kotikäyttöisistä jäädytyshoidoista.
Mikä on Wartner jäädytyshoidon asema muihin markkinoilla oleviin jäädytyshoitoihin verrattuna?
Kliinisiin tutkimuksiin perustuen, Wartner jäädytyshoitoa on markkinoiden tehokkain mitä tulee jäädytyslämpötilaan. Jääkö Wartner jäädytyshoidosta arpi? Jos noudatat käyttöohjeita huolellisesti, Wartner jäädytyshoito ei aiheuta iholle arpia. Tietyissä tapauksissa iho voi värjäytyä, mutta se häviää ajan kanssa.
Onko Wartner jäädytyshoitoa vaikea käyttää?
Ei. Wartner jäädytyshoidossa on tärkeää on tarkka levitys, mutta se ei ole vaikeaa.   Käyttöohjeessa on tarkka kuvaus siitä, miten Wartner jäädytyshoitoa käytetään.
Kuinka kauan kärkeä pidetään kastettuna nesteessä?
Paina kärkeä venttiilissä alaspäin vähintään 3 sekuntia.
Kuinka kauan jäätynyttä vaahtomuovikärkeä painetaan syylää vasten?
Se riippuu syylätyypistä, koosta ja sijainnista (katso pakkauksen ohje). , Vaahtomuovikärkeä pidetään käsisyylää vasten enintään  20 sekuntia, jalkasyylää vasten enintään 40 sekuntia.
Kuinka monta kertaa voin käyttää vaahtomuovikärkeä?
Yksi vaahtomuovikärki on kertakäyttöinen ja sitä tulee käyttää vain yhden kerran.
Kuinka usein voin käyttää Wartner jäädytyshoitoa?
Voit hoitaa yhtä syylää korkeintaan 3 kertaa Wartner jäädytyshoidolla. Samaa syylää hoidettaessa, hoitojen välillä tulee pitää kahden viikon tauko.
Voiko hoidetut käsi- tai jalkasyylät tulla takaisin?
Jos tavallisen käsi- tai jalkasyylän hoito on onnistunut, syylä katoaa yleensä pysyvästi. Elimistön puolustusmekanismi yleensä hävittää loput tavallisen käsi- tai jalkasyylävirukset.
Milloin Wartner jäädytyshoitoa ei tulisi käyttää?
 • Jos olet diabeetikko.
 • Jos olet raskaana.
 • Jos tavallinen käsi- tai jalkasyylä on ohuella tai aralla iholla (esim. kasvot, kaula, kainalot, leuka, rinta) tai sukuelimillä.
 • Jos iho syylän ympärillä tai itse syylä on tulehtunut.
 • Jos olet epävarma onko ihomuutoksesi tavallinen syylä.
 • Wartner jäädytyshoitoa ei tule käyttää alle 4-vuotiaalle lapselle.
Onko Wartner jäädytyshoidolla sivuvaikutuksia?
Mahdollisia sivuvaikutuksia:
 • Koska syylä jäätyy, iho muuttuu väliaikaisesti valkoiseksi;
 • Syylän alle muodostuu rakkula, mutta tämä ei ole vaarallista, vaan kuuluu hoidon vaiheisiin;
 • Wartner jäädytyshoidon käyttäminen voi aiheuttaa kipua;
 • Jos vaahtomuovikärkeä painetaan liian kauan syylää vasten, se voi vahingoittaa ihon pintakerrosta ja siihen voi syntyä paikallinen hermovaurio. Siksi on tärkeää noudattaa käyttöohjetta ja hoitoaikoja tarkasti.
 • On tärkeää käyttää Wartner jäädytyshoitoa käyttöohjeiden mukaan, jotta välttää arpien ja hermovaurioiden syntymisen.
Kuinka tavallisia nämä sivuvaikutukset ovat?
Valkoinen iho: heti kun painat vaahtomuovikärjen ihoa vasten, se muuttuu valkoiseksi. Väri palautuu hetken päästä, kun vaahtomuovikärki on otettu pois iholta. Rakkula: rakkula katoaa heti kun syylä on hävinnyt iholta. Uutta ihoa muodostuu rakkulan alle. Kipu käytön yhteydessä: Kun vaahtomuovikärkeä painetaan syylää vasten, voi esiintyä ohimenevää kipua. Pistävä tunne häviää yleensä heti kun vaahtomuovikärki on otettu iholta. Paikallinen kudosvaurio: tämä tapahtuu vain, jos iho on jäätynyt hyvin syvältä. Siksi on tärkeää, että vaahtomuovikärkeä pidetään iholla käsisyylää vasten maksimissaan 20 sekuntia ja jalkasyylää vasten maksimissaan 40 sekuntia. Arvenmuodostuminen ja hermovauriot: Näitä tapahtuu vain jos tuotetta on käytetty varomattomasti tai käyttöohjeita ei ole noudatettu. Vaahtomuovikärkeä ei tule koskaan pitää syylän päällä enempää kuin 20 sekuntia (enint. 40 sekuntia jalkasyylän päällä), jotta varmistutaan ettei iho jäädy liian syvältä ja vahingoitu.
Mitä minun pitää tehdä, jos sivuvaikutukset eivät häviä?
Ota aina yhteyttä lääkäriin, jos pistävä tunne ei häviä tai jos saat muita sivuvaikutuksia kun käytät Wartner jäädytyshoitoa.
Kuka voi käyttää Wartner jäädytyshoitoa?
Wartner jäädytyshoitoa voivat käyttää useimmat aikuiset. Aikuinen voi poistaa sillä syyliä yli 4-vuotiaalta lapselta.
Voiko Wartner jäädytyshoidolla poistaa syyliä lapsilta?
Kyllä, Wartner jäädytyshoito sopii lapsille, mutta lapsen täytyy olla vähintään 4-vuotias.
Voiko raskaana oleva käyttää Wartner jäädytyshoitoa?
Ei. Älä käytä Wartner jäädytyshoitoa, jos olet raskaana tai imetät.
Miten nopeasti syylä häviää?
Syylä häviää noin 10 – 14 päivän kuluessa.
Mitä minun tulee tehdä, jos syylä ei ole hävinnyt 14 päivän kuluttua?
Jos syylä ei ole hävinnyt 14 päivän kuluttua, voit käsitellä syylän uudelleen. Yksittäistä syylää voi hoitaa Wartner jäädytyshoidolla korkeintaan 3 kertaa, käsittelyjen välillä on pidettävä kahden viikon tauko.
Miten hoidan käsiteltyä aluetta?
Pidä hoidettu alue puhtaana. Älä koskettele tai raavi aluetta. Suojaa rakkula laastarilla, älä puhkaise rakkulaa.
Voiko hoidettua aluetta kastella?
Kyllä. Voit sekä kylpeä että käydä suihkussa Wartner jäädytyshoidon jälkeen.
Onko Wartner jäädytyshoito vahingollinen ympäristölle.
Ei. Wartner jäädytyshoito ei ole vahingollinen ympäristölle.
Kuka valmistaa Wartner jäädytyshoitoa?
Wartner jäädytyshoitoa valmistaa Omega Teknika – Farnham Drive, Finglas, Dublin 11, Irland, ja jakelee ACO HUD NORDIC AB.
Mistä voin ostaa Wartner jäädytyshoidon?
Voit ostaa Wartner jäädytyshoidon apteekista.