Tavalliset kysymykset

Wartner syyläkynästä

Milloin Wartner Syyläkynää EI tule käyttää?
Wartner Syyläkynää ei tule käyttää:
  • Jos on diabeetikko
  • Jos syylä on herkällä, ohuella ihoalueella (esim. Kasvot, kaula, kainalot, leuka, rintekehä). Wartner Syyläkynää ei tule käyttää sukuelimille.
  • Jos iho syylän ympärillä tai syylä vaikuttaa tulehtuneelta.
  • Jos ei ole varma onko ihomuutos tavallinen käsi-tai jalkasyylä.
  • Wartner Syyläkynää ei tule käyttää alle 4-vuotiaalle lapselle.
  • Keskustele lääkärin kanssa, jos olet raskaana tai imetät ennen Wartner Syyläkynän käyttöä.
Mitä wartner syyläkynä sisältää?
Wartner Syyläkynä sisältää TCA geeliä (trikloorietikkahappo). Hoitokynän helppokäyttöisen mekanismin ansiosta geeliä on helppo annostella oikea määrä syylän päälle.
Miten Wartner Syyläkynä toimii?
Wartner Syyläkynä on lääketekninen tuote käsi-ja jalkasyylien hoitoon. Hoitokynä sisältää korkean pitoisuuden TCA-geeliä (trikloorietikkahappo) syylän perinteiseen happokäsittelyyn. TCA-geeli saa aikaan kemiallisen syylän häviämisen. TCA-geeli vaikuttaa kuorimalla kemiallisesti, sillä se tappaa solut, joissa syylävirusta on, minkä seurauksena iho kuorituu pois. Kun syylä on kuoriutunut muodostuu tilalle uutta tervettä ihoa.
Onko Wartner Syyläkynää kivuliasta käyttää?
Trikloorietikkahappo (TCA) on syövyttävä aine, jonka ansiosta iho kuoriutuu. Suuri määrä TCA-geeliä voi tuntua pistävältä iholla. TCA-geeli voi aiheuttaa polttavaa kipua, jos sitä annostellaan ohuelle, vaurioituneelle tai herkälle iholle. Tämä on ohimenevää ja tunne häviää muutaman minuutin kuluessa. Jos kipu ei häviä, tulee ylimääräinen TCA- geeli huuhdella iholta vedellä.
Onko Wartner Syyläkynää turvallista käyttää?
Kyllä, jos luet käyttöohjeet ja noudatat niitä, Wartner Syyläkynä on turvallinen käyttää. Wartner Syyläkynää suositellaan yli 4-vuotiaille lapsille. Wartner Syyläkynä on CE-merkitty lääketekninen tuote (EU direktiivi 93/42/EEC). Se on tutkijoiden lääketieteellisten asiantuntijoiden testaama ja todettu turvalliseksi syylänhoitomenetelmäksi.
Aiheuttaako wartner syyläkynä arpia?
Jos noudatat käyttöohjeita huolellisesti, Wartner Syyläkynän käytöstä ei aiheudu arpia. Tietyissä tapauksissa iho saattaa värjäytyä, mutta muutos on väliaikainen.
Onko wartner syyläkynää vaikea annostella?
Ei. Wartner Syyläkynää tule annostella tarkasti, mutta se ei ole vaikeaa. Ainutlaatuinen TCA-geeli  on paksuhkoa, mikä tekee siitä helposti käsiteltävän ja annostelukynän ansiosta geelin laittaminen syylälle on entistä helpompaa. Käyttöohjeesta löydät tarkat oheet Wartner Syyläkynän käytöstä.
Kuinka kauan TCA-geelin tulee vaikuttaa syylän päällä?
Riippuu syylän koosta (katso käyttöohje). Tavallisesti riittää 10-15 minuuttia, että TCA-geeli imeytyy syylään.
Kuinka usein voin käyttää wartner syyläkynää?
Wartner Syyläkynää annostellaan 2 kertaa päivässä 4 päivän ajan. Tämän jälkeen pidetään 4 päivän taukoö. Tauon aikana syylä kuoriutuu pois. Jos syylä ei ole kokonaan hävinnyt ensimmäisen hoitojakson jälkeen, voi hoidon toistaa. Voit käsitellä yhtä syylää yhteensä 4 hoitojaksoa.
Miten käytän wartner syyläkynää?
Kun kynää käytetään ensimmäistä kertaa on tärkeää kiertää kynän ylintä osaa useita kertoja myötäpäivään, jotta geeliä tulee ulos kynästä. Saatat joutua kiertämään kynää ensimmäistä kerraa hyvin monta kertaa ennen kuin geeliä tulee ylös (siitä syystä, ettei kynä olisi niin herkkä valumaan). Vaihe 1
Pidä kynää läpinäkyvä kärki suunnattuna alaspäin ja kierrä hitaasti ylintä osaa myötäpäivään, jotta geeliä tulee ulos. Ensimmäisellä kerralla kynää täytyy kiertää useita kertoja.
Vaihe 2
Odota 3-5 sekuntia kunnes geeliä valuu kynän kärkeen.
Vaihe 3
Levitä yksi tippa geeliä suoraan syylän päälle. Vältä geelin joutumista terveelle, syylää ympäröivälle iholle.
Vaihe 4
Anna geelin kuivua 10-15 minuuttia ennen pukeutumista.Wartner Syyläkynä sisältää korkean pitoisuuden TCA-geeliä ja vain yksi tippa tarvitaan yhdellä kerralla. Geelin tulee peittää koko syylä, mutta sitä ei saa joutua syylää ympäröivälle terveelle iholle. Puhdista kynän kärki huolellisesti levityksen jälkeen vanutupolla.  
 
Voivatko hoidetut tavalliset käsi-ja jalkasyylät tulla takaisin?
Jos tavallisen käsi- tai jalkasyylän hoito on onnistunut, se katoaa yleensä pysyvästi. Elimistön immuunivaste auttaa myös sen hävittämisessä.
Onko Wartner Syyläkynällä sivuvaikutuksia?
On olemassa muutama mahdollinen sivuvaikutus:
  • Wartner Syyläkynän käyttö voi aiheuttaa epämukavaa tunnetta (ohimenevää pistävää tunnetta tai polttelua).
  • Jos syylä on hyvin pieni, tulee sitä käsitellä vain 1 kerran päivässä välttääkseen epämukavaa tunnetta ja pistelyä.
  • Käytä Wartner Syyläkynää aina huolellisesti ja levitä geeliä vain syylän päälle. Jos huolellisuutta ei noudateta, arpien ja ihovaurioden riski kasvaa.
Kuinka vakavia sivuvaikutukset ovat?
Rakkulan muodostuminen: Rakkula häviää heti kun syylä on kuoriutunut pois. Uutta terveetä ihoa muodostuu rakkulan alla. Kipu käytön yhteydessä: Kun TCA-geeliä tulee iholle voi esiintyä pistävää tunnetta. Tämä ohimenevä tunne kestää n. 10-15 minuttia. Arvet ja hermovauriot: Tätä tapahtuu vain huolimattomassa käytössä ja silloin kun käyttöohjeita ei ole noudatettu. Älä levitä TCA-geeliä koskaan terveelle iholle, sillä syövyttävänä aineena se voi vaurioittaa ihoa. Jos syylä on hyvin pieni, ainetta lisätään liian usein tai hoitoa jatketaan liian pitkään, voi TCA-geeli aiheuttaa syvempien ihokerrosten kuoriutumista. Jos tämä tapahtuu, on hoito keskeytettävä heti. Onneksi iho uusiutuu luonnostaan, joten vauriosta ei tule pysyvä. Uutta ihoa kasvaa tilalle.
Mitä minun tulee tehdä, jos sivuvaikutukset eivät häviä?
Käänny aina lääkärin puoleen, jos pistävä tunne ei häviä tai saat muita sivuvaikutuksia Wartner Syyläkynän käytöstä.
Kuka voi käyttää Wartner Syyläkynää?
Wartner Syyläkynää voi käyttää useimmat aikuiset ja sitä voi käyttää yli 4-vuotiaille lapsille. Vain aikuisen tulee tehdä käsittely lapselle. Jos olet diabeetikko, raskaana tai imetät, kysy lääkärin neuvoa ennen Wartner Syyläkynän käyttöä.
Voiko Wartner Syyläkynällä hoitaa lasten syyliä.
Kyllä, Wartner Syyläkynää voi käyttää yli 4-vuotiaille lapsille. Vain aikuisen tulee tehdä käsittely lapselle.
Voiko raskaana oleva käyttää Wartner Syyläkynää?
Kyllä, mutta varmista asia omalta lääkäriltä ennen Wartner Syyläkynän käyttöä.
Kuinka nopeasti syylä häviää?
Saat näkyvän tuloksen jo ensimmäisen viikon aikana ja syylä voi hävitä kokonaan tässä ajassa. Syylät häviävät keskimäärin 1-4 viikon hoidolla.
Mitä tulee tehdä, jos syylä ei ole hävinnyt 4 viikon jälkeen?
Jos syylä ei ole hävinnyt tai pienentynyt merkittävästi 4 viikon jälkeen, käänny lääkärin puoleen.
Miten hoidetun alueen voi suojata?
Pidä hoidettu alue puhtaana. Älä koskettele tai raavi aluetta. Suojaa rakkulat laastarilla, älä puhkaise rakkuloita. TCA-geelillä käsitelty iho voi tuntua kovalta (kuollutta ihoa). Kovettunutta ihoa voi varovasti raspata jalkaviilalla.
Saako hoidettua aluetta kastella?
Kyllä. Voit kylpeä ja peseytyä normaalisti Wartner Syyläkynä hoidon jälkeen.
Kenen valmistama Wartner Syyläkynä on?
Wartner Syyläkynien valmistaja on Medical Brands, Piet Heinkade 199, 1019 HC, Amsterdam, NL.
Mistä voin ostaa Wartner Syyläkynän?
Wartner Syyläkyniä myydään apteekeissa.